Jacopo Poli

Nézet:
Sorrend:

Jacopo Poli Grappa: A grappakészítés művészete
Az olaszországi Jacopo Poli Grappa olyan ital, amely méltán büszkélkedhet a hagyomány és a művészet keverékével. A grappa egy erőteljes és aromás szesz, amely a szőlő héjából és magjából készül, emellett az olasz kultúra egyik legelismertebb és legkedveltebb égetett szesze. A Jacopo Poli Grappa neve az olasz grappa világban már hosszú évtizedek óta egyet jelent a minőséggel, az innovációval és a szenvedéllyel.

A történet
A Jacopo Poli cég története egy családi vállalkozásra vezethető vissza, amely több mint 120 éves múltra tekint vissza. A Poli család a Veneto régióban, Bassano del Grappában található, és már generációk óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és szeszfőzéssel. Jacopo Poli, a cég alapítója, aki ma is a vállalkozás élén áll, elkötelezett a hagyományok iránt, ugyanakkor folyamatosan keresi az innováció lehetőségeit is.

A szőlő kiválósága
A Jacopo Poli Grappa alapja a kiváló minőségű szőlő. A cég saját szőlőültetvényekkel rendelkezik, és csak a legkiválóbb szőlőfajtákat használja fel a grappái elkészítéséhez. A szőlőszemeket gondosan válogatják és préselik, majd a szőlőlé azonnal lepárologtatásra kerül, hogy megőrizze a gyümölcsös aromákat és az élénk karaktert.

A lepárologtatás művészete
A Jacopo Poli Grappa elkészítése során a lepárologtatás kiemelkedő fontosságú. Ez a folyamat a szesz alkoholtartalmának növelésére és az ízanyagok koncentrációjának maximalizálására irányul. A cég mesterei olyan hagyományos kupolás lepárologtatási eljárást alkalmaznak, amely lassú és precíz folyamat lehetővé teszi, hogy a grappa karaktere kibontakozzon.

A választék
A Jacopo Poli Grappa választékában számos különleges és ízgazdag grappa található. A legnépszerűbbek közé tartozik a "Cleopatra Moscato Oro," amely a cég ikonikus terméke és egyedülállóan gyümölcsös ízvilággal rendelkezik. Emellett a cég készít vintage grappákat is, amelyek a legjobb évjáratok szőlőjéből készülnek, és idővel egyre komplexebb ízeket és aromákat fejlesztenek ki.

Az élmény
A Jacopo Poli Grappa fogyasztása egy igazi olasz élmény. A grappa kristálytiszta színében és gazdag aromájában mutatkozik meg. A pohárba öntve az illatok csalogatják az embert, és az első korty után az ízek lassan és hosszan bontakoznak ki, melegítve a lelket és megérintve az érzékeket. A Jacopo Poli Grappa az olasz művészet és szenvedély mesterműve, amely a szőlő és a tűz összeolvadásával jön létre. Egy korty grappa elvezet a múltba és bemutatja a jövő ízvilágát. Minden kortyban egy darabka olasz kultúra és történelem találkozik.